x تبلیغات
دوزینگ پمپ

کاربرد های کربن اکتیو

 

طیف گسترده ای از کاربردهای کربن فعال

کربن اکتیو پودری سیاه رنگ، کربن آمورف دانه ای یا گلوله مانند با منافذ است. عنصر اصلی کربن است و همچنین حاوی مقدار کمی اکسیژن، هیدروژن، گوگرد، نیتروژن و کلر است. همچنین ساختار ظریفی مانند گرافیت دارد، اما دانه ها کوچک هستند و لایه ها به طور نامنظم روی هم قرار گرفته اند. دارای یک سطح بزرگ (500 ~ 1000/g). ظرفیت جذب قوی دارد و می تواند گازها، مایعات یا جامدات کلوئیدی را روی سطح خود جذب کند. جذب گاز و مایع می تواند به کیفیت خود کربن فعال نزدیک باشد.

جذب آن انتخابی است و جذب مواد غیر قطبی راحت تر از مواد قطبی است. در همین سری از مواد، موادی که نقطه جوش بالاتری دارند راحت‌تر جذب می‌شوند، هر چه فشار بیشتر باشد، دما کمتر، غلظت بالاتر، ظرفیت جذب بیشتر است.

کربن فعال اغلب برای جذب گاز، جداسازی و خالص‌سازی، بازیافت حلال، رنگ‌زدایی مایع قند، روغن، گلیسرول، دارو، خوش‌بوکننده آب آشامیدنی یا یخچال و فیلتر سمی برای ماسک‌های گاز استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان کاتالیزور یا استفاده کرد.

زغال فعال پودر چوب از پوسته های آجیل و خاک اره به عنوان مواد خام تصفیه می شود. ظاهر آن پودر ریز سیاه رنگ، غیر سمی و بی مزه، با سطح ویژه بزرگ و ظرفیت جذب قوی است. برای صنایع تصفیه آب مانند قندسازی، داروسازی، نوشیدنی ها و الکل مناسب است و همچنین به طور گسترده در رنگ زدایی تصفیه فاضلاب حلال های آلی استفاده می شود.

 

کربن فعال ستونی

کربن فعال ستونی مبتنی بر زغال سنگ از آنتراسیت با کیفیت بالا به عنوان ماده خام ساخته شده است، تصفیه شده و با فناوری پیشرفته پردازش شده است و ظاهر آن ذرات استوانه ای سیاه است؛ دارای ویژگی های ساختار منافذ معقول، عملکرد جذب خوب، استحکام مکانیکی بالا، آسان است. بازسازی مکرر و کم هزینه؛ برای تصفیه گازهای سمی، تصفیه گازهای زائد، تصفیه آب صنعتی و خانگی، بازیافت حلال و غیره استفاده می شود.

 ظاهر ذرات استوانه ای سیاه رنگ است. دارای ویژگی های ساختار منافذ معقول، عملکرد جذب خوب، استحکام مکانیکی بالا، بازسازی مکرر آسان و هزینه کم است. ویژگی های محصول: کربن فعال مبتنی بر زغال سنگ برای تصفیه آب عمدتاً برای پر کردن، دکلره، تصفیه کاهش روغن و تصفیه عمیق فاضلاب های صنعتی مختلف در تجهیزات تولیدی مانند آب آشامیدنی شهری، آب تصفیه شده، آب مقطر و آب فوق خالص استفاده می شود.

 کربن فعال یک ماده متخلخل حاوی کربن است، ساختار منافذ بسیار توسعه یافته ای دارد و یک جاذب عالی است. سطح جذب هر گرم کربن فعال معادل هشت توپ تنیس است که با جذب فیزیکی به دست می آید. و جذب شیمیایی مواد تشکیل دهنده آن علاوه بر عناصر کربنی، همچنان حاوی مقدار کمی هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن و خاکستر است و ساختار آن از تجمع کربن تشکیل شده و شش حلقه را تشکیل می دهد. به دلیل آرایش نامنظم کربن شش حلقه ای، کربن فعال دارای ویژگی های حجم ریز متخلخل و مساحت سطح بالا است.

 

ساختار کربن اکتیو

کربن فعال پوسته مغزی از پوسته نارگیل، پوسته گردو، پوسته زردآلو و پوسته هلو با کیفیت بالا ساخته شده است و از طریق یک سری فرآیندهای تولید تصفیه می شود. ظاهر آن دانه ای سیاه است. دارای ساختار منافذ، سطح ویژه بزرگ، قوی است. عملکرد جذب، و مخزن منفی خواص شیمیایی کوچک، پایدار، آسان برای بازسازی، با دوام و غیره. به طور گسترده در تصفیه عمیق آب آشامیدنی، آب صنعتی و فاضلاب، جداسازی، تصفیه و تصفیه گازهای مختلف، بازیافت حلال های آلی، رنگ زدایی، بوزدایی و تصفیه شکر، مونو سدیم گلوتامات، دارو، الکل و نوشیدنی ها، استخراج فلزات گرانبها، کاتالیزورها استفاده می شود. و پشتیبانی کاتالیزور در صنایع شیمیایی استفاده می شود.

 

کاربردها و انواع کربن اکتیو

1. تصفیه هوا

 2. جذب اگزوز تصفیه خانه فاضلاب

 3. تصفیه آب آشامیدنی

 4. پیش تصفیه آب نیروگاه

5. پیش تصفیه بازیافت فاضلاب

 6. تصفیه بیولوژیکی فاضلاب

 7. تصفیه فاضلاب سمی

 8. گوگرد زدایی تیول بدون پتروشیمی

9. بازیافت حلال

 10. حامل کاتالیزور شیمیایی

 12. استخراج طلا

13. ذخیره سازی شیمیایی و تصفیه اگزوز

 14. شکر، الکل، گلوتامات مونوسدیم، دارو، تصفیه مواد غذایی، رنگ زدایی

15. بسته بندی نمک زدایی اتیلن 16. تصفیه گاز اگزوز خودرو

 17. گاز تصفیه دستگاه اکسیداسیون PTA

 

 کاربرد و زمینه استفاده از کربن اکتیو

صنعت پتروشیمی

·       بو زدایی بدون کلر (سولفور زدایی تصفیه شده) - دستگاه تصفیه مجدد کاتالیز شده

·       آب شیرین کن اتیلن (بسته بندی تصفیه شده) - کارخانه اتیلن

·       تکیه گاه های کاتالیست (پالادیوم، پلاتین، رودیوم، و غیره) - استایرن، اصلاح کننده پیوسته

·       تصفیه آب و تصفیه فاضلاب - تصفیه پیشرفته آب بالا و پایین

صنعت برق

·       تصفیه و حفاظت کیفیت آب نیروگاه - دیگ بخار

صنایع شیمیایی

·       کاتالیزورها و حامل های شیمیایی، تصفیه گاز، بازیافت حلال و رنگ زدایی و تصفیه روغن ها و چربی ها

صنایع غذایی

·       تصفیه و رنگ زدایی نوشیدنی ها، الکل، مشروب مادری مونوسدیم گلوتامات و مواد غذایی

صنعت طلا

·       استخراج طلا - مناسب برای روش دوغاب کربن و روش شسته شدن پشته

بازیافت مایع دم - استفاده از ضایعات و حفاظت از محیط زیست معادن طلا

صنعت حفاظت از محیط زیست

·       برای تصفیه فاضلاب، گازهای زائد و تصفیه گازهای مضر، تصفیه گاز

صنایع مرتبط

·       فیلترهای سیگار، کف چوبی ضد رطوبت، مکش بو، کنترل آلودگی تبخیر بنزین خودرو، غوطه وری های مختلف

·       تهیه محلول لکه و غیره

 

 بازسازی محصولات کربن فعال

در حال حاضر کربن اکتیو به طور گسترده در حفاظت از محیط زیست، صنعت و مصارف عمرانی مورد استفاده قرار گرفته و نتایج قابل توجهی به دست آورده است، اما پس از جایگزینی کربن فعال پس از جذب و اشباع، واحد مصرف کننده آن را دور انداخته، دفن می کند یا می سوزاند. منجر به هدر رفتن منابع و آسیب به کربن فعال می شود آلودگی مجدد محیط زیست. جذب کربن فعال یک فرآیند فیزیکی است، بنابراین بخار با دمای بالا نیز می تواند برای دفع ناخالصی های موجود در کربن فعال استفاده شده و بازگرداندن فعالیت اولیه آن برای رسیدن به هدف استفاده مکرر، که دارای مزایای اقتصادی آشکار است، استفاده شود. کربن فعال احیا شده هنوز هم قابل استفاده مجدد و بازسازی مداوم است.

 

 خدمات کربن فعال

1. انتخاب

با توسعه مداوم فناوری تولید و کاربرد کربن فعال، کربن فعال فعلی دارای طیف گسترده ای از خواص مختلف است. چه نوع کربن فعال باید انتخاب شود تا نیازهای تولیدی شرکت را برآورده کند و در عین حال هزینه کلی شرکت را کاهش دهد؟ ---اگر در این زمینه نگرانی دارید با ما تماس بگیرید. ما خدمات زیر را به شما ارائه خواهیم داد: اگر کسب و کار شما قبلاً از کربن فعال استفاده نکرده است و در حال حاضر آماده استفاده از آن است. سپس، لطفاً فرآیند جذب شرکت، رسانه جذب و سایر اطلاعات را به ما بگویید و ما آخرین پیشنهادات انتخاب را به شما ارائه خواهیم داد.

اگر کسب و کار شما در حال حاضر از کربن فعال استفاده می کند، اما از عملکرد انواع فعلی خود راضی نیستید. سپس، لطفاً نیازهای خود را به ما اطلاع دهید، و ما آن را برای کسب و کار شما تنظیم می کنیم.

2. طراحی بهینه

در حین استفاده از کربن فعال، کیفیت کربن فعال، سرعت فیلتراسیون، مقدار مایع مادری که حذف می شود و اینکه آیا ناخالصی های موجود در کربن فعال باعث آلودگی ثانویه محصول نهایی می شود، همگی به طور مستقیم بر هزینه کلی محصول تأثیر می گذارند. شرکت، پروژه. برخی از شرکت‌ها کورکورانه به دنبال کاهش هزینه‌های تهیه کربن فعال هستند، اما نمی‌دانند که ناحیه مرکزی نامرئی هزینه کلی تولید شرکت را بالا نگه می‌دارد؛ ظرفیت، به طوری که بودجه بیهوده هدر می‌رود. اگر شرکت شما برنامه هایی برای حل مشکلات فوق دارد، مهندسان برنامه ما با شرکت شما برای بهینه سازی طراحی فرآیند جذب، تجهیزات و انواع کربن فعال برای دستیابی به بهترین عملکرد هزینه همکاری خواهند کرد. تنها با انتخاب کربن فعال با اندازه منافذ مناسب، می توان بازده کاری کربن را بهبود بخشید و هزینه را کاهش داد. اگر به این نیاز دارید، لطفا با ما تماس بگیرید.

 

قیمت رزین میکس بد

 

رزین تباد یونی

رزین تبادل یونی که به عنوان پلیمر تبادل یونی نیز شناخته می‌شود، یک ماده پلیمری کاربردی است که حاوی گروه‌های تبادل یونی در ساختار میکروسفرهای پلیمری دارای پیوند متقابل است. رزین تبادل یونی از سه قسمت تشکیل شده است که شامل ماتریس پلیمری متقاطع، گروه‌های عاملی متصل به ماتریس و یون‌های قابل تعویض با بار مخالف که توسط گروه‌های عاملی حمل می‌شود. اکثر رزین ها بر اساس ماتریس پلیمری معمولی پلی استایرن-دیوینیل بنزن هستند. علاوه بر این، رزین های پلی اکریلیک اسید یا پلی متاکریلیک اسید نیز وجود دارد.

 

دسته بندی رزین تبادل یونی

رزین های تبادل یونی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: رزین های تبادل کاتیونی و رزین های تبادل آنیونی. رزین های تبادل کاتیونی بیشتر به رزین تبادل کاتیونی اسید قوی و رزین تبادل کاتیونی اسید ضعیف تقسیم می شوند. رزین های تبادل آنیونی بیشتر به رزین های کاتیونی پایه قوی و رزین های کاتیونی پایه ضعیف تقسیم می شوند. رزین تبادل یونی تخصصی به رزین های کیلیت گفته می شود که برای جداسازی و غنی سازی فلزات کمیاب در تجزیه و تحلیل شیمیایی استفاده می شود. گروه های ایمنودی استات به ساختار رزین های کیلیت وارد می شوند که با تمام عناصر فلزی به جز فلزات قلیایی کمپلکس های کلات تشکیل می دهند و پایداری کلات ها با فلزات متفاوت است. رزین تصفیه آب به عنوان مواد پلیمری کاربردی به طور گسترده در زمینه های تصفیه آب، متالورژی، دارو، غذا و صنایع هسته ای استفاده شده اند. کاربردهای رایج رزین های تبادل یونی شامل جایگزینی یون، کاتالیز اسید-باز، جذب فلز، تحویل دارو، بازسازی متالورژیکی، سنتز شیمیایی، استخراج گیاهان و تصفیه فاضلاب است.

رزین های تبادل یونی با کیفیت بالا، رزین های کاتالیزور، رزین های جاذب، رزین های مصنوعی پپتیدی و سایر رزین ها را برای کاربردهای مختلف در صنایع تصفیه آب و فاضلاب، بیوتکنولوژی، داروسازی و صنایع غذایی و آشامیدنی ارائه می دهد.

 

احیا رزین تبادل یونی

مانند بارگذاری رزین، تمام آب مصرفی در طول راه اندازی بسترها باید یا آب تصفیه شده یا آب با کیفیت واحدهای کاتیون-آنیون قبلی باشد. استفاده از آب خام می تواند منجر به رسوب هیدروکسید منیزیم در تماس با رزین آنیون کاستیک یا OH-form شود.

اکنون می توان روش طبیعی بازسازی اسید و سوزاننده را انجام داد. در صورت عرضه به صورت فرسوده، بازسازی دو یا سه گانه توصیه می شود. این بدان معنا نیست که کل چرخه بازسازی را دو یا سه بار طی کنید. در عوض، مقدار ماده شیمیایی مصرف شده را دو یا سه برابر کنید. این ممکن است شامل پر کردن مجدد اندازه گیری شیمیایی باشد.

پس از اتمام بازسازی و شستشوی فردی، دستگاه می تواند به مرحله بعدی چرخه بازسازی حرکت کند. این معمولاً تخلیه و به دنبال آن مخلوط کردن هوا، ته نشین شدن بستر، پر کردن مجدد و شستشوی نهایی است.

در حین تخلیه، مطمئن شوید که سطح آب درست بالای بستر رزین تخلیه می شود و در هنگام اختلاط هوا، اختلاط شدید باشد. همیشه خطر انباشته شدن با رزین میکس بد جدید وجود دارد و مرحله مخلوط هوا را می توان برای اطمینان از اختلاط خوب گسترش داد.

در مرحله نهایی آبکشی، آبکشی را طولانی کنید تا تخلیه شود. رزین های جدید در اولین استفاده، مواد قابل شستشو آلی را آزاد می کنند، به خصوص اگر مدتی در انبار نگهداری شده باشند. بسته به کاربرد، مشخصات کیفیت آب تصفیه شده، زمان ذخیره سازی، ممکن است مدتی طول بکشد تا به کیفیت آب مطلوب دست یابید. هنگام نظارت بر کیفیت آب در طول این شستشوی طولانی، به رسانایی و سطوح سیلیسی که ممکن است به سرعت به دست آید نگاه کنید. در صورتی که برای استفاده نهایی شما مهم است، انتشار TOC نیز باید نظارت شود، مانند برنامه های کاربردی با خلوص بالا.

 

مراحل تزریق رزین میکس بد

 

1. جداسازی رزین با شستشو و ته نشینی (رزین کاتیونی در مخزن ته نشین می شود، در حالی که رزین های آنیونی به دلیل تفاوت در سرعت ته نشینی در بالا قرار می گیرند)

 

2. تزریق با افزودن اسید احیا کننده به مخزن، کاهش رزین کاتیونی و آنیونی به طور همزمان انجام می شود.

3. شستشو

4. تخلیه عامل کاهنده

5. در صورت لزوم، رزین جدید اضافه کنید تا به حجم طرح اصلی برسید.

6. مخلوط کردن رزین ها با جریان هوا

7. مخزن را پر کنید

8. بلافاصله با آب بشویید

 

قیمت رزین میکس بد

اگر قصد خرید رزین میکس بد را دارید و می خواهید از قیمت رزین میکس بد مطلع شوید باید گفت قیمت این محصول به چند پارامر بستگی دارد که یکی از آن ها بالا و پایین رفتن ارز در کشور می باشد. برای کسب اطلاع از قیمت های انواع رزین های تبادل یونی می توانید از سایت صنعت آب و پمپ ایران دیدن کنید.

سختی گیر رزینی چیست

 

سختی گیر رزینی چیست؟

دلیل اصلی سختی آب وجود کاتیون های دو ظرفیتی یا بیشتر در آب است. مهمترین فلزات دو ظرفیتی در آبهای شهری کلسیم و منیزیم است و آهن و منگنز نیز به مقدار بسیار کمی در این آبها وجود دارد. لازم به ذکر است که آب چاه های زیرزمینی به دلیل تماس با منابع کربناته سخت است.

 سختی آب را می توان به دو دسته سختی دائم و سختی موقت تقسیم کرد

سختی موقت آب معمولا در مکان هایی که گرما وجود دارد دیده می شود. کربنات و بی کربنات کلسیم و منیزیم در مجاورت حرارت به هم می چسبند و رسوب ایجاد می کنند، مثلاً دیواره سماورها حاوی این نوع رسوب است.

سختی دائمی آب همانطور که در بالا ذکر شد مربوط به کاتیون های دو ظرفیتی و بالاتر است، رایج ترین واحد اندازه گیری سختی کل آب ppm است که مجموع سختی موقت و دائمی آب است.

 

چگونه بفهمیم سختی آب زیاد است؟

آزمایش آب در آزمایشگاه

مشکل در عملکرد ماشین ظرفشویی یا ماشین لباسشویی

مشاهده رسوبات کربنات کلسیم در کتری، لوله کشی یا دیواره دیگ

صابون را کف نکنید

سفید کردن اطراف شیرها و لوله ها

 

مضرات آب سخت چیست؟

طعم و بوی آب را خراب می کند.

باعث آسیب به دیواره های دیگ بخار و رسوب آهک روی آن می شود که می تواند باعث اختلال در عملکرد دیگ بخار، کاهش راندمان و حتی ایجاد خطر شود.

هزینه نگهداری لوله ها را افزایش می دهد.

باعث ریزش مو یا بیماری های پوستی می شود.

اثر کف کردن مواد شوینده را کاهش می دهد.

در صنعت نساجی باعث کاهش کیفیت رنگ می شود.

می تواند مشکلاتی ایجاد کند.

مزایای استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی

باعث نرم شدن آب و بهبود عمر مفید تجهیزات، عدم ایجاد رسوب، عدم گرفتگی در سیستم برج خنک کننده، افزایش سرعت گردش آب، جلوگیری از آسیب به پوست و مو، جلوگیری از ایجاد زنگ زدگی در مدار انتقال آب، افزایش عمر ماشین های لباسشویی صنعتی و خانگی.

کاربردهای دستگاه سختی گیر رزینی

حذف سختی آب در دیگ ها و پکیج ها، حذف سختی آب از آب ورودی به سیستم گرمایش منزل، کاهش سختی آب آشامیدنی، استفاده به عنوان پیش تصفیه در دستگاه های تصفیه آب صنعتی، حذف سختی آب چاه، استفاده در خشکشویی ها و رستوران های بزرگ، استفاده برای سخت شدن در برج های خنک کننده، هزینه های مصرف انرژی کاهش می یابد، عدم ایجاد لکه های سفید روی سطوح، کاهش مصرف مواد شوینده و تغییر رنگ لباس ها.

 

محل نصب رزین سختی گیر

محل نصب رزین سختی گیرباید در مکانی مناسب و دور از نور مستقیم خورشید و یخ زدگی باشد. از یخ زدن و خشک شدن رزین برای مدت طولانی باید خودداری کرد زیرا این دو حالت باعث از بین رفتن رزین می شود. در این صورت رزین ها باید تعویض شوند و برای جلوگیری از این مواقع رزین باید همیشه خیس باشد. نکته آخر اینکه برای سرویس و نگهداری شیرهای سخت بهتر است سالی یکبار بدون بازکردن شیر، شیر را باز کرده و سرویس کنید تا مشکلی برای شیر شما پیش نیاید.

 

نکات کاربردی برای مدت زمان استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی

در استفاده از سختی گیر رزینی  باید به نکات زیر توجه کنید: سختی آب ورودی و خروجی هاردنر را تست کنید و با در نظر گرفتن این عوامل دستگاه بک واش و رزین را بازیابی کنید. باید در نظر داشت که در صورت وجود مواد معلق در آب که وارد سختی گیر می شوند، بهتر است قبل از هاردنر رزینی از فیلتر شنی استفاده شود تا عمر رزین افزایش یافته و کارایی دستگاه افزایش یابد.

دستگاه سختی گیر رزینی  

حلال هایی مانند کلسیم و منیزیم در آب به مرور زمان اثرات خود را بر جای می گذارند که در حالت عادی قابل مشاهده نیستند و می توانیم اثر آنها را به صورت رسوب آهک در سطح شیر مشاهده کنیم. دستگاه سختی آب با عبور آب از رزین های کاتیونی یا آنیونی، آب را تمیز کرده و سختی آب را از بین می برد، یون های سختی آب مانند کلسیم و منیزیم را جذب کرده و یون های سدیم را جایگزین آنها می کند. با این فرآیند یون های سنگین و دستگاه رسوب آب به طور کامل با یون های سبک جایگزین می شوند.

سختی گیر رزینی آب را روشن و شفاف می کند و عمر مفید ابزار و تجهیزات را افزایش می دهد. استفاده نکردن از سختی گیررزینی یا هر نوع سختی گیر در تجهیزات گرمایشی و سرمایشی خود باعث بروز مشکلاتی مانند گرفتگی لوله ها در اثر رسوب یا خرابی تجهیزات و دستگاه های شما می شود. مواد معدنی و املاح موجود در آب به تدریج در لوله ها رسوب کرده و این مشکلات را ایجاد می کنند. این عوامل می توانند بر بدن، مو و پوست شما تأثیر بگذارند.

 

قیمت رزین سختی گیر

سختی گیر رزینی چیست؟

سخت کننده رزین در واقع یک معرف کاتیونی و آنیونی برای جایگزینی یون های کلسیت در آب با یون های سدیم است. آنها دو نوع کاتیونی و آنیونی دارند. سخت کننده های کاتیونی معمولا در بویلرها برای جداسازی یون های کلسیم و منیزیم استفاده می شوند. بنابراین به این هاردنرها سختی گیرهای تبادل کاتیونی (به طور کلی سختی گیرهای تبادل یونی) می گویند.

 

سختی آب چیست؟

زمانی از اصطلاح آب سخت استفاده می کنیم که یون هایی مانند کلسیم و منیزیم در آب وجود داشته باشد. این یون ها اغلب در خاک وجود دارند و با نفوذ آب به داخل زمین باعث سختی آب زیرزمینی می شوند. شاید بتوان معروف ترین مثال سختی آب را به جرم تشکیل شده در کتری ها نسبت داد. این جرم ناشی از سختی آب است و می تواند مشکلاتی ایجاد کند.

 

انواع مختلف سختی آب چیست؟

سختی موقت (سختی کربناته): این نوع سختی با جوشاندن و حرارت دادن آب کاهش یافته و از بین می رود. مانند توده هایی که در داخل سماور و کتری دیده می شود، سختی کربنات و بی کربنات های کلسیم و منیزیم است.

سختی دائمی (غیر کربناتی): این نوع سختی با حرارت دادن و جوشاندن از بین نمی رود و تنها راه رفع آن با مواد شیمیایی است. بهترین راه برای سخت شدن آب با pps کمتر از 700 استفاده از هاردنر رزینی است.

 

راه های رفع سختی آب

همانطور که گفتیم سختی آب بر اساس نوع سختی تعیین می شود. در صورت دشواری دائمی باید از دستگاه های مختلف برای انجام این فرآیند استفاده کرد. قبل از بررسی آنها می توان به این نکته اشاره کرد که فرآیند کاهش سختی آب را می توان به دو صورت حذف سختی یا تعلیق آن ذکر کرد. در روش سوسپانسیون فقط از تشکیل رسوب جلوگیری می شود و ذرات در آب معلق می مانند.

 

این دستگاه ها یا روش ها شامل موارد زیر است:

رزین

اسمز معکوس

کربن

رسوب زدا مغناطیسی

اولتراسونیک

الکترونیکی

سختی آب چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

تشکیل رسوبات در تجهیزات و سیستم لوله کشی

ایجاد لکه های سفید روی ظروف و سطوح شیشه ای

مزایای استفاده از هاردنر رزینی

حذف سختی آب و افزایش کیفیت آب

کاهش ورود آلاینده ها به لوله ها

مقاومت آب

موارد استفاده از هاردنر رزینی:

مصارف نوشیدنی

دیگ های آب گرم

برج های خنک کننده

وسایل گرمایشی و سرمایشی

ساخت و ساز بتنی

در صنعت از جمله:

صنعت چرم

صنعت نساجی

نفت و گاز و پتروشیمی

صنعت رنگرزی

لبنیات

کارخانه های یخ

صنعت لاستیک.

 

نکات مهم در انتخاب هاردنر رزینی مناسب عبارتند از:

سختی آب ورودی بر حسب ppm

جریان آب ورودی دشوار است

نوع و ظرفیت رزین

چرخه احیا و شستشو

 

 اجزای تشکیل دهنده دستگاه سختی گیر آب

مخزن و بدنه

رزین تبادل یونی

شیر چند طرفه

مخزن نمک

نازل های پخش و جمع آوری آب

قیمت رزین سختی گیر

قیمت رزین سختی گیر ثابت نمی باشد و نمی توان یک قیمت ثابت برای این محصول در نظر گرفت . از آن جایی که رزین های تبادل یونی یک محصول واردتی می باشد نمی توان یک قیمت ثابت برای آن در نظر گرفت. می توانید برای اطلاع از قیمت های به روز شده به سایت هایی که مطمئن هستید محصولات اصل می فروشند مراجعه کنید.

از رزین سختی گیر در چه مواردی استفاده می شود؟

رزین سختی گیر

رزین سختی گیر مواد پلیمری غیر محلول و آلی هستند که می توانند به رنگ زرد روشن تا نارنجی به صورت حباب های کوچک باشند. برای حذف یون های ناخواسته از آب استفاده می شود. این گروه محصول متنوع است:

رزین های تبادل کاتیونی

رزین های تبادل آنیونی

رزین های تخت

رزین های کاربردی ویژه

 

مناطق استفاده از رزین سختی گیر ؟

برای نرم کردن آب (حذف سختی) در سیستم های تصفیه آب آشامیدنی استفاده می شود.

در تصفیه آب (دیونیزه کردن) استفاده می شود.

به عنوان مبدل یونی و کاتالیزور در تجزیه و تحلیل شیمیایی استفاده می شود.

از آن در تولید آب میوه در صنایع غذایی استفاده می شود.

مورد استفاده در صنعت قند، تولید.

 

روش تبادل یونی چیست؟

تبادل یونی یک واکنش شیمیایی برگشت پذیر است که در آن یک یون متصل به یک جامد با یک یون در محلول مبادله می شود. در حالی که یون های روی سطح جامد به داخل محلول می روند، یون های موجود در محلول توسط نیروهای الکترواستاتیکی به سطح جامد متصل می شوند.

 

بازسازی رزین تبادل یونی با اسید یا باز چیست؟

این چرخه که در آن بازسازی با اسید رقیق، معمولاً اسید سولفوریک یا اسید کلریدریک انجام می شود، «چرخه هیدروژن» نامیده می شود. واکنش در زیر نشان داده شده است. تبادل آنیون: تبادل آنیون جایگزینی آنیون های موجود در آب با یون های هیدروکسیل است.

 

بازسازی رزین چگونه انجام می شود؟

فرآیند بازسازی فرآیند پیوند مجدد یون های سدیم به رزین است و سدیم مورد نیاز از نمک کلرید سدیم تامین می شود. این شامل فرآیندهای بازسازی، شستشوی معکوس، مکش آب نمک، شستشوی آهسته و سریع و پر کردن مخزن نمک است.

 

رزین گیاهی به چه معناست؟

رزین یک ماده آلی چسبنده است که در گیاهان مختلف به ویژه درختان کاج یافت می شود یا به صورت مصنوعی، جامد یا نیمه مایع، به راحتی قابل حل، نامحلول در آب، اما محلول در حلال های آلی، به عبارت دیگر، کلوفون تولید می شود. بسیاری از گیاهان، به ویژه گیاهان چوبی، در پاسخ به آسیب، رزین تولید می کنند.

 

رزین آنیون چیست؟

کاتیون ها با هیدروژن و سدیم و آنیون ها با یون های هیدروکسید جایگزین می شوند. رزین های تبادل یونی که یون های مثبت را مبادله می کنند کاتیونی و رزین های تبادل یونی که یون های منفی را مبادله می کنند رزین های آنیونی می گویند.

 

چگونه رزین تصفیه آب را تمیز کنیم؟

رزین به طور کامل شستشوی معکوس می شود. با محلول نمک بازسازی می شود و به شکل سدیم یا کلرید تبدیل می شود…. تمیز کردن شامل مراحل زیر است:

    رزین به طور کامل شستشوی معکوس می شود.

    تمیز کردن با محلول غلیظ یک شوینده آنیونی عمومی معمولاً با رزین های کاتیونی موفقیت آمیز است.

 

عمر رزین چقدر است؟

میانگین عمر رزین 5 تا 8 سال است. سپس باید تعویض شود. قرص رزین با شستشوی خود با نمک به خدمت خود ادامه می دهد.

 

فناوری تبادل یونی

فناوری تبادل یونی که قدمت آن به اواسط دهه 1930 بازمی‌گردد، روشی اثبات‌شده برای حذف آلاینده‌ها از جریان‌های فرآیند مبتنی بر بار ذرات است. یک سیال فرآیندی از طریق بستری از دانه های پلیمری باردار بسته بندی شده پمپ می شود که با بارهای یونی سیال واکنش نشان می دهد و در نهایت اجزای ناخواسته را حذف می کند. بسیاری از رزین های پلیمری کاتیونی و آنیونی که در اصل با یک رزین مبتنی بر فنول برای دمینرالیزاسیون ساخته شده بودند، در طول سال ها برای درمان انواع کاربردها با آلاینده ها یا ناخالصی ها مانند نیترات ها، فلوریدها، سولفات ها، اورانیوم، آرسنیک، تانن ها ساخته شده اند. پیشرفت ها امکان استفاده از این فناوری تبادل یونی را در بسیاری از فرآیندها در بازارهای مواد غذایی، نوشیدنی و صنعتی فراهم کرده است.

 

قیمت رزین کاتیونی و رزین آنیونی

قیمت رزین آنیونی 

 رزین ها معمولا به صورت حجمی فروخته می شوند. قیمت هر لیتر رزین آنیونی قوی سه تا چهار برابر رزین های اسید قوی است که به دلیل پیچیدگی تولید رزین های آنیونی قوی است. رزین های آنیون ضعیف تقریباً به اندازه رزین های آنیون قوی هستند. همچنین قیمت رزین های بد میکس در رده قیمتی رزین های آنیونی قرار دارد.

 

برخی از پرکاربردترین رزین های کاتیونی و آنیونی

 

رزین کاتیونی Prolite C100 که در سخت کننده های رزینی استفاده می شود

 

 رزین آنیونی Prolite A400 OH که به عنوان ستون دیونیز کننده آنیونی استفاده می شود.

 

 رزین مخلوط بد MB400 برای کاهش TDS آب و تصفیه آب استفاده می شود.

 

 دکلره کننده شربت شکر A500PS که برای از بین بردن رنگ شربت شکر و شیره خرما استفاده می شود.

 

رزین A520E برای حذف نیترات استفاده می شود.

 

 رزین کاتیونی C100H که به عنوان ستون دیونیزه کننده کاتیونی استفاده می شود

 

پر مصرف ترین رزین کاتیونی

 

پرمصرف ترین رزین مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب رزین کاتیونی C100 است که برای سخت کردن آب صنعتی استفاده می شود. رزین C100 E که از نوع مواد غذایی است، برای مصارف آشامیدنی نیز استفاده می شود.

 

یکی دیگر از کاربردهای رزین کاتیونی C100 در چرخه هیدروژن، دیونیزه کننده های آب است. رزین کاتیونی C100H در ستون کاتیونی دیونیزه کننده شارژ می شود که وظیفه حذف کاتیون های موجود در آب را بر عهده دارد.

 

رزین کاتیونی قوی

 

رزین کاتیونی قوی قادر است تمام کاتیون های آب را جذب کند، مشروط بر اینکه بار الکتریکی یون هایی که از آب می گیرد با یون هایی که به آب اضافه می کند، یکسان باشد. اما نوع ضعیف آن قادر به جذب کاتیون هایی هستند که مربوط به قلیایی بودن آب هستند و محصول سیستم استر کربنیک اسید هستند. رزین های کاتیونی قوی یا رزین های اسید قوی یا در چرخه سدیم یا در چرخه هیدروژن هستند، به این معنی که جایگزین کاتیون های آب می تواند یون های هیدروژن یا یون های سدیم باشد. به عنوان مثال، رزین سخت کننده، که یک رزین کاتیونی قوی است، در چرخه سدیم عمل می کند. اما رزین دیونیزه کننده کاتیونی در چرخه هیدروژن.

 

رزین های کاتیونی قوی برای حذف کاتیون های آب به محدوده خاصی از pH نیاز ندارند و می توانند بدون وابستگی به آن کاتیون ها را مبادله کنند. پرکاربردترین رزین کاتیونی، رزین سخت‌کننده‌ای است که در چرخه سدیم کار می‌کند. پرولیت C100 و C100E از پرمصرف ترین رزین های سخت کننده در ایران هستند که می توانند در صنعت و مصارف شرب مورد استفاده قرار گیرند.

 

رزین کاتیونی قوی دیگر؛ رزین چرخه هیدروژن بیشتر در دیونیزه کننده ها استفاده می شود و برای تولید آب دیونیزه (آب دیونیزه یا دیونیزه) استفاده می شود. اسید سولفوریک و اسید هیدروکلریک با غلظت ده درصد برای بازسازی رزین چرخه هیدروژن قوی کاتیونی استفاده می شود. برای دیونایزرها از دو نوع رزین کاتیونی استفاده می کنند که یکی برای دیونایزرهای تک ستونی با قابلیت احیا و دیگری برای استفاده در دیونایزرهای دو ستونه است. در برند Prolite نام این رزین ها به ترتیب C100MB و C100H می باشد.

 

 

برای اینکه یک مبدل یون جامد مفید باشد، باید شرایط زیر را داشته باشد

 

    یون دارد

    نامحلول در آب

    فضای کافی در شبکه تبادل یونی داشته باشید تا یون ها به راحتی وارد شبکه جامد رزین شوند یا از آن خارج شوند.

 

پرمصرف ترین رزین کاتیونی در صنعت آب و فاضلاب رزین کاتیونی سدیم است که در واحد سختی برای حذف سختی آب استفاده می شود. این رزین در چرخه سدیم عمل می کند و سدیم را جایگزین کلسیم و منیزیم موجود در آب می کند، بنابراین سختی آب را از بین می برد، اما باید توجه داشت که این رزین TH را صفر می کند اما TDS را تغییر نمی دهد. در خروجی هاردنر اگر هاردنر درست کار کند TH صفر می شود اما TDS نه تنها کاهش نمی یابد بلکه ممکن است افزایش هم پیدا کند.

 

 

 

رزین کاتیونی پرولایت

رزین پرولایت

 

رزین تصفیه آب موادی هستند که به طور گسترده در بسیاری از زمینه های علمی مورد استفاده قرار می گیرند. رزین پرولایت کاتیونی به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود. این رزین بار منفی دارد و یون های مثبت آب را جذب کرده و یون های سدیم را جایگزین آنها می کند.

در سال 1935، دو شیمیدان، BA Adams و EL Holmes، اولین رزین سختی گیر، یک رزین فنلی را سنتز کردند. از آن زمان به بعد، تکنولوژی رزین پیشرفت فوق العاده ای داشته است. سختی گیر رزینی از یک چارچوب و یک گروه عملکردی تشکیل شده است. چارچوب با پلیمریزاسیون مونومرها به دست می آید. پس از آن، یک عامل اتصال متقابل اضافه می شود تا به پلیمر قدرت فیزیکی بیشتری بدهد.

به عنوان مثال، برای به دست آوردن یک رزین کاتیونی بسیار اسیدی، استایرن با دی وینیل بنزن (یک عامل اتصال متقابل) واکنش داده و چارچوب (استایرن-دیوینیل بنزن) به دست می آید. رزین های میکرو متخلخل یا ژل مانند دارای منافذ مجزا نیستند، بنابراین یون های املاح بین ذرات پخش می شوند تا مستقیماً با مکان های تبادلی تعامل کنند.

رزین پرولایت یکی از پرمصرف ترین رزین های مورد استفاده در فرآیندهای سخت شدن آب است. رزین سخت کننده پرولایت با تبادل یون های شکل یونی آن با یون هایی که باعث سختی آب می شوند از جمله منیزیم و کلسیم سختی آب را تا حد زیادی کاهش می دهد. رزین پرولایت در اصل در کشور انگلستان تولید می شود که یکی از بهترین انواع رزین سخت کننده در فرآیندهای مختلف نرم کننده از جمله تصفیه آب و فاضلاب و حذف عوامل سختی آب می باشد.

 

قیمت رزین پرولایت

 

قیمت رزین پرولایت به دلیل وارداتی بودن محصولات این برند به قیمت ارز در کشور بستگی دارد. بنابراین باید قیمت به روز رزین پرولایت را دریافت کنید.

همچنین رزین پرولایت مدل های مختلفی دارد که هر کدام برای حذف نوعی سختی و مواد معدنی در سیال استفاده می شود. قیمت انواع رزین هاردنر پرولایت شامل رزین های آنیونی، کاتیونی و بد میکس نیز با یکدیگر متفاوت است.

به عنوان مثال، رزین Prolite Mix Bad گرانتر از دو نوع دیگر است. رزین سختی گیر پرولیت در مخزن سختی گیر رزین برای کاهش سختی سیالات از جمله آب استفاده می شود. اگر شما هم قصد خرید رزین پرولیت را دارید می توانید در ادامه این مقاله برای اطلاع از قیمت رزین پرولیت سخت با ما همراه باشید.

 

 

 

قیمت رزین کاتیونی و آنیونی پرولیت

 

رزین های پرولیت آنیونی و کاتیونی دو نوع پرکاربرد رزین های سخت کننده پرولیت هستند. رزین های کاتیونی پرولیت شامل C100 و C100e می باشند. شکل یونی این دو نوع رزین پرولیت، سدیم است که از طریق تبادل یون‌های سدیم آن با یون‌های منیزیم و کلسیم در آب، سختی آب را از بین می‌برد.

 

رزین کاتیونی Prolite C100 برای سختی گیرهای صنعتی و حذف مواد معدنی در کاربردهای صنعتی در طی بازسازی با اسیدها استفاده می شود. رزین کاتیونی Prolite C100e همچنین برای سختی گیرهای صنعتی، سخت کننده های مورد استفاده در تولید آب آشامیدنی و صنایع غذایی و آشامیدنی استفاده می شود.

رزین Prolite A400 نیز یکی از رزین های آنیونی سخت این برند است که با فرم یون کلرید خود قابلیت حذف یون های منفی آب را دارد. رزین آنیونی A400 توانایی کاهش سطح سیلیس در آب را به کمترین میزان دارد. این نوع رزین سخت کننده برای حذف مواد معدنی معدنی در مصارف صنعتی و حذف سیلیس استفاده می شود.

قیمت رزین های پرولیت کاتیونی و آنیونی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. و قیمت آنها با توجه به نوسانات قیمت ارز در کشور متفاوت است. لیست قیمت رزین پرولایت به روز می باشد. می توانید برای کسب اطلاع دقیق از قیمت رزین های مختلف از سایت صنعت آب و پمپ ایران بازدید کنید

 

رزین تصفیه آب تبادل یونی

 

رزین تصفیه آب تبادل یونی

رزین تصفیه آب انواع مختلفی دارند که می توان به سه نوع آن اشاره کرد: رزین های تبادل یونی کاتیونی، رزین های تبادل یونی آنیونی، رزین های تبادل یونی بد مخلوط. این محصول انواع مختلفی دارد که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. برای خرید مناسب باید اطلاعاتی در مورد رزین های تبادل یونی، رزین های کاتیونی و رزین های آنیونی به دست آورید. این رزین های کاتیونی در دو دسته کلی اسید قوی و اسید ضعیف و یون های سدیم و هیدروژن با ساختارهای ماکرو متخلخل و ژل ارائه می شوند.

یکی از ویژگی های این محصول رزین های تبادل یونی دارای ظرفیت و کارایی بالا در حذف یون ها با غلظت های پایین می باشد.

 خرید رزین تصفیه آب

خرید رزین های تصفیه آب بسیار مهم است. یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های گران قیمتی ایجاد کند. حتما این جمله معروف را شنیده اید که می گوید پیشگیری بهتر از درمان است. جلوگیری از استقرار ایجاد می کند.

 

رزین تصفیه آب تبادل یونی در تاسیسات خانه

رزین کاتیونی اسید قوی با ظرفیت بالای کنفتی با ظرفیت تبادل یونی 2.0 بالاترین ظرفیت تبادل یونی را در بین برندهای تولید کننده رزین دارد. وظیفه رزین کاتیونی کاهش سختی آب یعنی حذف یون های منیزیم و کلسیم است که باعث ایجاد رسوب بر روی دیواره لوله ها و تجهیزات صنعتی مانند بویلر می شود. این محصول با کیفیت را می توانید از تاسیسات تهیه کنید و جزو محصولات تصفیه آب و هوا می باشد و در دسته تصفیه آب قرار می گیرد.

فیلتر رزینی چیست؟

فیلتر رزین سختی آب را از طریق تبادل یونی کاهش می دهد. ذرات موجود در آب بر اساس بافت فیلتر در دستگاه تصفیه آب (ظرافت یا درشتی بافت فیلتر) در فیلتر باقی می مانند و به این ترتیب ذرات موجود در آب از آن جدا شده و در فیلتر باقی می مانند. در نهایت سختی آب کاهش می یابد.

 

روش جداسازی آب در فیلتر رزینی

روش کار فیلتر رزینی متفاوت است. این فیلترها از روش متفاوتی برای جداسازی املاح و ذرات موجود در آب استفاده می کنند. در فیلتر رزین، ذرات در فیلتر باقی می مانند. ذرات به دلیل تبادل یونی در این فیلترها باقی می مانند. به عبارت دیگر، دانه های رزین گروهی از ذرات را به صورت هدفمند گرفته و گروه دیگری از ذرات را در جای خود آزاد می کنند.

 

کاربرد فیلتر رزینی در صنعت

فیلتر رزینی کاربردهای مختلفی در صنعت دارد. این فیلتر در سیستم تصفیه آب صنعتی با جداسازی برخی از ذرات و املاح، آب باکیفیت و مناسب برای استفاده در صنایع مختلف را فراهم می کند. از جمله صنایع مذکور می توان به صنایع دارویی، صنایع غذایی و آشامیدنی، مراکز آزمایشگاهی و ... اشاره کرد.

 

نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که فیلتر رزینی نباید در مسیر آب آشامیدنی قرار گیرد.

 

دلیل آن حذف ذرات مفید و ضروری برای بدن است.

 

 

رزین تبادل چیست

 

رزین تبادل یونی

پدیده رزین تبادل یونی برای اولین بار در اواسط قرن هجدهم به دنبال مشاهده توانایی خاک های کشاورزی در تبادل و استفاده از برخی یون ها مانند آمونیوم با یون های کلسیم و منیزیم موجود در ساختار آنها مشاهده شد. در سال 1870، چندین آزمایش ثابت کرد که برخی از کانی های طبیعی، به ویژه زئولیت ها، توانایی تبادل یون را دارند.

اما این مواد کمبودهایی داشتند. این زئولیت‌ها تنها توانستند کلسیم و منیزیم محلول در آب را جایگزین یون سدیم کنند و آنیون‌هایی مانند سولفات، کلرید و سیلیکات‌ها بدون تغییر باقی می‌مانند که واضح است که چنین آبی برای همه صنایع مطلوب نیست. پس از تحقیقات در اواسط دهه 1930 در هلند، زئولیت هایی ساخته شدند که به جای سدیم فعال، هیدروژن فعال داشتند. این زئولیت ها که به مبدل های کاتیونی هیدروژنی معروف هستند حاوی سیلیس نیستند و علاوه بر آن قادرند به طور همزمان سختی آب را حذف کرده و قلیایی آب را کاهش دهند.

برای بهبود صنعت تصفیه آب، رزین های تبادل آنیونی توسعه یافتند. رزین های آنیونی تمام آنیون های آب از جمله سیلیس را حذف می کنند و محققان دریافتند که سیلیکات آلومینیوم موجود در خاک قادر به تبادل یون است. این نتیجه با تهیه ژل سیلیکات آلومینیوم از ترکیب محلول سولفات آلومینیوم و سیلیکات سدیم به اثبات رسید. بنابراین اولین رزین مصنوعی که ساخته شد سیلیکات آلومینیوم بود. و امروزه بیشتر رزین های تبادل یونی مورد استفاده در تصفیه آب، رزین های مصنوعی هستند که از پلیمریزاسیون ترکیبات آلی به دست می آیند.

رزین های متعادل کننده یون ذرات جامدی هستند که می توانند یون های نامطلوب در محلول را با مقدار معادلی از یون های مطلوب با بار الکتریکی مشابه جایگزین کنند. رزین های تبادل یونی دارای بار مثبت کاتیونی و بار منفی آنیونی هستند به طوری که از نظر الکتریکی خنثی هستند. متعادل کننده ها با محلول های الکترولیت تفاوت دارند زیرا تنها یکی از دو یون متحرک و قابل تعویض است. به عنوان مثال، یک مبدل کاتیونی سولفونیک دارای سایت های آنیونی غیر متحرک است که شامل رادیکال های آنیون SO2-3 است که یک کاتیون متحرک مانند H+ است. یا Na + به آن هستند.

این کاتیون‌های متحرک می‌توانند در یک واکنش تبادل یونی شرکت کنند، به همین ترتیب یک مبدل آنیون دارای نقاط کاتیونی بی‌حرکتی است که آنیون‌های متحرک مانند -Cl یا -OH به آن‌ها متصل هستند. در نتیجه تبادل یونی، کاتیون ها یا آنیون های موجود در محلول با کاتیون ها و آنیون های موجود در رزین مبادله می شوند، به طوری که هم محلول و هم رزین از نظر الکتریکی خنثی می مانند. در اینجا با تعادل جامد-مایع بدون حل شدن جامد در محلول سروکار داریم. برای اینکه یک مبدل یون جامد مفید باشد، باید شرایط زیر را داشته باشد:

در مورد رزین های کاتیونی، هر دانه رزین با آنیون غیر متحرک و یون H + متحرک را می توان قطره ای از اسید سولفوریک با غلظت 25 درصد فرض کرد. این قطره در غشایی قرار دارد که فقط کاتیون ها می توانند از آن عبور کنند.

رزین تبادل یونی تبادل یون بین دو الکترولیت یا بین محلول الکترولیت و یک ترکیب است. در بیشتر موارد، این اصطلاح به فرآیندهای خالص سازی، جداسازی و ضدعفونی محلول های آبی و سایر محلول های حاوی یون با پلیمر جامد یا کانی تبادل یونی اشاره دارد. مبدل های یونی رایج عبارتند از: رزین های تبادل یونی، زئولیت ها، مونت موریلونیت ها، رس ها و رس ها.

رزین‌های تبادل یونی ذرات جامدی هستند که یون‌های نامطلوب در آب را با مقداری معادل یون مطلوب با بار الکتریکی مشابه جایگزین می‌کنند.

انواع رزین تبادل یونی

رزین های تبادل یونی مورد استفاده در تصفیه آب به سه دسته اصلی آنیونی، کاتیونی و رزین های بد مخلوط تقسیم می شوند.

رزین های آنیونیک

رزین های آنیونیک یکی از انواع رزین های تبادل یونی هستند. این نوع رزین ها در ساختار خود دارای OH- هستند. در نتیجه یون های دیگر را دارای بار منفی می کنند و آنها را جذب می کنند.

رزین های آنیونی به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم می شوند.

رزین های آنیونی قوی

رزین های آنیونی قوی قادرند تمام آنیون های موجود در آب را جذب کنند. 

رزین های آنیونی ضعیف

رزین های آنیونی ضعیف می توانند آنیون اسیدهای قوی مانند اسید نیتریک، هیدروکلریک و سولفوریک موجود در آب را جذب کنند. این نوع رزین ها مقاومت بیشتری دارند به همین دلیل در سیستم تصفیه آب کاربرد بیشتری دارند.

 رزین های کاتیونی

نوع دیگری از رزین تبادل یونی رزین کاتیونی است. رزین های کاتیونی در ساختار خود H+ دارند. در نتیجه، یون های دیگر را با بار مثبت می سازند و آنها را جذب می کنند. در واقع رزین های کاتیونی کاتیون ها را جذب می کنند.

رزین های کاتیونی نیز به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم می شوند.

 

رزین های کاتیونی قوی

این نوع رزین ها قادرند تمام کاتیون های موجود در آب را جذب کنند.

رزین های کاتیونی ضعیف می توانند کاتیون های مرتبط با قلیایی بودن آب را جذب کنند. این رزین ها نمی توانند تمام کاتیون های موجود در آب را جذب کنند. مزیت رزین کاتیونی ضعیف نسبت به رزین کاتیونی ضعیف، راندمان بالای رزین های کاتیونی ضعیف است. به دلیل راندمان بالای این نوع رزین، در بازسازی های مکرر ضایعات کمتری تولید می شود.

بازسازی رزین های کاتیونی توسط اسید انجام می شود

 

رزین را مخلوط کنید

نوع دیگری از رزین های تبادل یونی رزین های بد میکس هستند.

رزین های مخلوط بد مخلوطی از رزین های آنیونی و کاتیونی هستند

 

دو روش اصلی فعال سازی

 

دو روش اصلی فعال سازی وجود دارد:

فعال سازی بخار: فعال سازی بخار با بخار در دمای بین 800 تا 1000 درجه سانتی گراد انجام می شود. در این دماها یک واکنش آب-گاز فوری رخ می دهد و ماده کربنی شده را به گاز تبدیل می کند. سپس هوا برای سوزاندن گازها بدون سوختن کربن وارد می شود. این فرآیند یک فرم درجه بندی شده، غربال شده و غبار زدایی از کربن فعال تولید می کند. کربن فعال شده توسط بخار عموماً دارای ساختار منافذ ظریفی است که برای جذب ترکیبات فاز مایع و فاز بخار ایده آل است.

فعال‌سازی شیمیایی: با فعال‌سازی شیمیایی، ابتدا کربن با یک عامل کم‌آبی قوی پر می‌شود، که معمولاً شکل خمیری اسید فسفریک (P2O5) یا کلرید روی (ZnCl2) است. خمیر در دمای بین 500 تا 800 درجه سانتیگراد گرم می شود تا کربن فعال شود. فعال سازی شیمیایی کربن فعال را با ساختار منافذ بسیار باز تولید می کند که آن را برای جذب مولکول های بزرگ مناسب تر می کند.

تصفیه آب کربن فعال اساساً برای دو هدف تصفیه آب استفاده می شود و هر کدام به روش های کاملاً متفاوتی عمل می کنند.

1.      حذف کلر: کربن فعال ممکن است برای حذف کلر با تخریب یا آسیب کمی به کربن استفاده شود. دکلره به سرعت اتفاق می افتد و نرخ جریان معمولا بالا است. با این حال، این فرآیند به سطح وسیعی نیاز دارد و مواد آلی موجود در آب در نهایت پر شده و منافذ کربن را مسدود می‌کنند. در نهایت، فیلتر کربن فعال باید تعویض شود زیرا توانایی آن در کلر زدایی آب به آرامی کاهش می یابد. کربن مصرف شده را می توان دوباره فعال کرد. با این حال، فیلترهای فعال شده مجدد فقط باید در برنامه های تصفیه فاضلاب استفاده شوند. یکی از مزیت‌های استفاده از AC هزینه عملیاتی کم و عملکرد مجازی "ایمن از شکست" پس از نصب آن است. یکی از معایب این است که با حذف کلر از بالاترین لایه محیط، AC یک محیط مرطوب ایده آل برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کند. باکتری ها می توانند در کاربردهای پزشکی یا زمانی که از کربن به عنوان پیش تصفیه برای معکوس کردن اسمز استفاده می کنند، مشکلاتی ایجاد کنند.

2.       حذف مواد آلی: هنگامی که آب از فیلتر کربن فعال عبور می کند، ذرات آلی و مواد شیمیایی از طریق فرآیندی به نام "جذب" در داخل آن به دام می افتند. فرآیند جذب به 5 عامل کلیدی بستگی دارد: 1) خواص فیزیکی کربن فعال (مساحت سطح و توزیع اندازه منافذ). 2) ترکیب شیمیایی منبع کربن (مقدار هیدروژن و اکسیژن)؛ 3) ترکیب شیمیایی و غلظت آلاینده؛ 4) pH و دمای آب؛ و 5) مدت زمانی که آب در معرض فیلتر کربن فعال قرار می گیرد (به نام زمان تماس بستر خالی یا EBCT).

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد